©jensnordstromimg_9610.jpg

OM OSS

Friformsrörelsejazz är humor, allvar, närvaro och lek.

Allt i Medis väg kan bli musik.

Medi spelar friformsrörelsejazz som berör alla som vågar lyssna. Jazzfrälst eller skeptiker.

Låtarna är komponerade av Medi och blandas med en stor skopa improvisation. Ständigt framåtsträvande och nyskapande blandar duon toner, rytmer, rörelser och rumskomponerande. En upplevelse för både öron och ögon.

Troligen är Medi den enda duon i Sverige med denna spelstil. 

Ida Karlsson: Saxofoner, klarinett och rörelser

Emeli Ek: Slagverk, trumset, skrammel och rörelser

FÖR BOKNINGAR, FRÅGOR och
ALLMÄN PEPP kontakta oss här

Thanks! Message sent.

©jensnordstromimg_9536.jpg

BAKGRUND

Emeli Ek och Ida Karlsson lärde känna varann 2006 på Skurups folkhögskola och startade året efter sin duo. 

De hade båda känt ett behov av att få utlopp för sin skaparlust och testa gränser för vad som är möjligt att göra med sina instrument och musik. I replokalen visade det sig att de båda besatt musikaliska krafter och sound som de inte kände till innan. Tillsammans, genom att säga ja till varandras idéer, uppstod en extrem energi och spelglädje.

2012 började de fundera över att spela för små barn och på våren 2013 testades Hej Tittut för första gången! Därefter har det hunnit bli ytterligare tre barnföreställningar efter Medis devis: Allt kan bli musik! Och de fortsätter att inspirera små barn att inte fastna i mönster som bestämmer vem som får spela vad och hur.


2013 testade de också för första gången sitt koncept och spelstil "Friformsrörelsejazz" där rörelser, improviserade och koreograferade, ger musiken ytterligare en dimension och där de spelar på allt som kommer i deras väg.

Medi har gett ut två skivor: "V.17" och "Medi Möter  Fredrik ljungkvist, Mattias Hjorth och Oskar Schönning".

Medis verksamhet har möjliggjorts bl a. tack vare verksamhetsstöd från Statens Kulturråd.

CVn

Emeli Ek är frilansande slagverkare/trummis, kompositör och utbildad rytmik- och trumsetpedagog vid Malmö Musikhögskola.
Från hösten 2018 arbetar hon som kontaktlärare på Fridhems Folkhögskola, på den nya linjen Fridhems Musiklabb i Svalöv.
Hon leder frijazzbandet Ormbunken, hyllningsprojektet Throwback Tribute samt spelar i country/americanabanden The Bandettes och Lakely 


Ida Karlsson är frilansande saxofonist och kompositör med flera biinstrument i rockärmen. Hon tog examen från Malmö musikhögskolas jazzmusikerutbildning 2013 och har från januari 2019 (!) även en musiklärarexamen. 
Ida leder jazzkvartetten IDKA JAZZ, spelar med Katrhine Windfeld Big Band samt OSSSO. Mer info finns på Idas hemsida: www.myomusica.com

Tidigare har Ida arbetat som sjukgymnast.

Både Emeli och Ida har läst kurserna "Musik i framtidens förskola" och "Lustfyllt lärande i musik för elever med intellektuella/kognitiva funktionsnedsättningar" på musikhögskolan i Malmö.